Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.
Keltaisten sitruunoiden ravintola
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Agnes on enemmän kuin tyytyväinen hovimestarin työhönsä tukholmalaisessa gourmet-ravintolassa – kunnes hänen pieni lihava pomonsa lähentelee häntä viimeisen kerran. Agnes sieppaa viinipullon käteensä puolustaakseen itseään, mutta se tipahtaakin maahan. Pullo sattui olemaan viinikellarin kallein aarre, Château Petrus 1990, ja Agnes saa lähteä saman tien. Samana iltana poikaystävä ilmoittaa puhelimitse löytäneensä muhkeampimuotoista seuraa. Kun Agnes törmää entiseen työkaveriinsa, joka on perustamassa trendiravintolaa, hänen ei tarvitse miettiä kauan. Mutta ravintolamaailmassa pätevät omat lainalaisuutensa: kuka tahansa asiakas voi olla pelätty ravintolakriitikko, paras ystävä voi alkaa viihtyä liiaksi baaritiskin liepeillä, humalainen kokki voi nostaa verenpainetta. Tosin myös rakkaus saattaa syttyä minä iltana tahansa…
(Otava)
(Otava)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
350
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
326