Pjongjang

Kommentit (3)

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Guy Delisle on matkustanut Pohjois-Korean pääkaupunkiin työskennelläkseen paikallisella animaatioelokuvastudiolla. Tässä albumissa hän kertoo ironisella otteella arjestaan yhdessä maailman salamyhkäisimmistä ja tyrannimaisimmin hallituista maista.

Propagandaa, automatisoituneesti käyttäytyviä ihmisiä, putipuhtaita, typötyhjiä katuja – kalseaan hotellihuoneeseen majoitettu Delisle löytää pian ympäriltään kaikki totalitaarisen hallinnon elementit. Piirtäjää seuraa jatkuvasti tulkki, joka ei saa päästää häntä hetkeksikään silmistään ja joka kertoo hänelle muun muassa, että vakoojia on joka puolella ja ettei maassa ole lainkaan vammaisia. (WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

176

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Kommentit (3 kpl)

Delislen Merkintöjä Burmasta on myös hyvin mielenkiintoinen ja valaiseva. Delislen vaimo työskentelee Lääkärit ilman rajoja organisaatiossa, josta saa myös tietoa päiväkirjamaisen sarjakuva-albumin myötä. Delislen sarjakuvat ovat mukavaa luettavaa kun piirrustukset on tehty yksinkertaisesti ja värittömästi joka nopeuttaa lukemista - ainakin Merkintöjä Burmasta kirjassa. Olisi jännittävää nähdä millaisen sarjakuva-albumin Delisle tekisi Suomen vierailusta - vaikka eihän Suomi paini samassa sarjassa Burman ja Pohjois-Korean kanssa.

Linkki

Tämä oli mielenkiintoinen sarjakuva, ja kaikessa aiheensa erikoisuudessa ja kauheudessa viihdyttäväkin. Se oli tässä kuitenkin myös ehkä ongelmallista, Delisle kuvaa lähinnä oleskeluaan pääkaupungissa ja paikallisten huvittavaa, aivopestyä käytöstä. Kansan kärsimyksiin Pohjois-Korean maaseudulla viitataan varsin lyhyesti aina välillä. Tulee sellainen olo, että saako sarjakuvan parissa viihtyä, kun sen taustalla on valtavasti sortoa ja ihmisoikeuksien polkemista. Mutta lopulta on hyvä, että tämä teos on tehty, koska suurinta osaa Pohjois-Koreaan matkustaminen ei todellakaan kiinnosta, ja tällä tavalla maan meininkiin pääsee kurkistamaan. Valokuvien ottaminenhan sieltä on kiellettyä. Teoksessa kerrotaan paljon faktatietoa ja historiaa.

Linkki

Sangen ajankohtainen teos ottaen huomioon viimepäivien uutisoinnin ja maailman tapahtumat. Kannattaa ehdottomasti tsekata myös piirtäjän muut sarjakuvapäiväkirjat.

Linkki