Veikko-vaarin antiloopit

Tyyppi

romaanit
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuosittain pari tuhatta suomalaislasta muuttaa ulkomaille, ja yhtä moni palaa Suomeen. He ovat synnyin- ja asuinmaansa kulttuurin välissä tasapainoilevia kolmannen kulttuurin kasvatteja. Teos antaa puheenvuoron muuttajalapsille. Lasten omiin kokemuksiin pohjaava kuva- ja tarinakirja vie lukijan maailmanympärimatkalle, jolla selviää muun muassa Veikko-vaarin antilooppien ja kadonneen lempisohvan arvoitus.

Lukija oppii, millaista on jättää koti, opetella vieras kieli ja saada uusia ystäviä. Hän oivaltaa, miltä tuntuu kaivata mummia ja salmiakkia. Hän huomaa, että kotimaa on joskus eri asia kuin isänmaa ja että paluu Suomeen voi olla uusi hyppy tuntemattomaan. Kirjan avulla lapset ja vanhemmat voivat yhdessä valmistautua ulkomaankomennukselle ja keskustella kokemuksistaan.

Teos on avuksi monikulttuurisessa koulutyössä, ovathan paluuoppilaat yhä kasvava joukko. Teos on toteutettu yhdessä Ulkosuomalaisten lasten kotiperuskoulun kanssa.

Satu Reinikainen on nokialainen lastenkirjailija ja nuorisotyönohjaaja, joka on asunut perheineen Saksassa ja opettanut Suomi-koulussa. Ilona Tikka on espoolainen kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Hänen kirjansa Suomalainen lapsi maailmalla (Kansanvalistusseura 2004) nosti esiin kolmannen kulttuurin identiteetin. Hän on viettänyt lapsuutensa ulkomailla. Minna Innovaara on renkolainen filosofian maisteri ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän opettaa myös ulkosuomalaisia lapsia ja nuoria.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

80

Kieli