Fröken Spöke och kärleken

Fröken Spöke är en lättläst serie för barn 9-12 år. Fröken Sparre är vikarie i en klass där bl.a. tvillingarna Ebba och Ivar går. Sparre är inte som vilken vikarie som helst. Hon är lång, smal och klädd i svart, och blek som ett... ja, spöke. Barnen vet om att Sparre är ett spöke men det vet inte rektorn i skolan om. Barnen tycker om sin spökvikarie som kan gå genom väggar, flyga och allt möjligt som spöken kan göra. Hon bor i skolans källare i en kista.

Det finns 20 böcker i serien om Fröken Spöke. Böcker som handlar om jul, sommarlov, halloween... Hon går vilse, blir influencer och håller på att blåsa bort i stormen. Den sista boken i serien heter Fröken Spöke och kärleken. Barnen får se fröken besöka en grav på kyrkogården och smyger efter. Fröken Spöke har sagt att hon behöver semester och vill vila i frid. Kommer hon att lämna sin skolklass nu och vår värld? Ebba, Ivar och ett par andra barn försöker få henne att stanna kvar. De vill få henne att göra roliga saker. Men vad tycker vuxna är roligt? Och Sparre som ju levde för hundra år sedan. Hon tycker knappast att dagens samhälle är så roligt. Hon som måste akta sig för att vara nära mobiltelefoner och annan elektronik för länge. 

Serien har skrivits av Kerstin Lundberg Hahn som har skrivit många böcker om bl.a. skräck för barn och unga. Böckerna om Fröken Spöke har ca 40-60 sidor. 

Här är länk till bokhyllan med alla böcker om Fröken Spöke: 

Fröken Spökes bokhylla