Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.
Alexander. 2
Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Alexander den store är den märkvärdigaste fältherren världen skådat: Redan vid tjugo års ålder blev han kung sedan hans far Filip av Makedonien mördats. Alexander var en bildskön yngling, hade en utsökt bildning som han fått av självaste Aristoteles, och han var dessutom ett militärt geni. Var det möjligt att han var en vanlig dödlig människa och inte en gud? Myterna om honom är otaliga.
På tre år har han lagt under sig hela Grekland. Då inleder han sitt stora fälttåg för att erövra det väldiga perserriket. Han vänder sig först mot storkonungen Darius lydländer i Mindre Asien och Mellanöstern. Slagen om de ointagliga fästningarna Tyros och Gaza blir en fruktansvärd kraftmätning där Alexanders snille slutligen triumferar. Hans storsinthet mot sina slagna fiender får samtiden att häpna, och i Egypten hyllas han som en befriare. I Siwaoasen i den libyska öknen, i Ammontemplet, uttalar oraklet en spådom som bestämmer hans framtid. (Baksidestext)
Alexandertrilogin är översatt till 24 språk och utgiven i 38 länder.
Detta är den andra delen av den mäktiga romantrilogin om Alexander den store.
Alexandertrilogin är översatt till 24 språk och utgiven i 38 länder.
Detta är den andra delen av den mäktiga romantrilogin om Alexander den store.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Alexander vände sig om uppe på kullen och beskådade det som utspelade sig nere på stranden och som nästan var en exakt upprepning av något som inträffat för tusen år sedan. Hundratals fartyg låg uppradade längs kusten, med tusen och åter tusen soldater, men till skillnad mot det uråldriga Troja, som berett sig på långvarig belägring och segt motstånd, gjorde efterföljaren Ilion sig redo att öppna portarna och ta emot honom. Mannen som var Akilles och Priamos ättling.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Namn
Undertitel
Ammons spådom
Utgivningstid
Sidantal
407 [1]
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Del 2