Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Begynnelsen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Begynnelsen
Prolog till Sagan om drakens återkomst, del 1:

Robert Jordan, författare till den mycket uppmärksammade fantasyserien Sagan om Drakens återkomst, kommer nu med en prolog i tre delar där vi får veta början på historien. Begynnelsen, som är den första delen, utspelar sig ca tjugo år före Farornas väg och här möter vi flera av de personer som kommer att få stor betydelse i kampen mellan det onda och det goda.

Staden Canluum ligger vid gränsen mot Stora Fördärv. Det är en muromgärdad tillflyktsort och ett skydd mot farorna i norr och de onda krafter som arbetar för Skuggornas herre. Det är så det sägs. Men den stad som möter Al'Lan Mandragoran, Malkieris landsflyktige kung, jäser av rykten och överallt tycker man sig höra skuggyngels giftiga viskningar. Ett bevis för att ondskans herre är på väg att vakna på nytt och att hans tjänare sprider sig över världen.

Men det är inom Canluums murar som Lan möter kvinnan som förändrar hans liv. Moiraine Damodred är en ung framstående aes sedai som har kommit för att hitta en medhjälpare i sökandet efter sanningen bakom den dunkla profetia som säger att Draken har återfötts i ett litet barns gestalt. Draken som profetian säger kan besegra Skuggornas herre och rädda världen – eller fördärva den för evigt.

(Natur & Kultur)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

400

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

358

Språk

Översättare

Lisätietoja

Prolog (prequel) till Sagan om drakens återkomst

Första publikation

ja

Språk