Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hos dig min längtan är förtöjd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Evakuerade Hangöbor längtar hem i trilogins andra del.

Året är 1940. Finland har tvingats arrendera ut Hangö udd till Sovjetunionen. Hangöborna har på kort varsel flytt från sin kära stad. Hjalmar, Aino och Disa, människorna vi lärde känna i Snart har sommarn blommat ut, befinner sig på olika håll i Nyland, och kämpar med att acceptera sina nya liv och omständigheter.

Hjalmar bor på sin svågers gård i Bromarf. Han sörjer och känner sig isolerad från sina närmaste. För stunden är det fred men ett nytt krig verkar mer sannolikt för varje dag. Aino är i Ekenäs. Hon längtar efter sin käraste, Berndt, och sitt förlorade hem. Ilskan över livets orättvisor pyr i henne och hon avskyr allt i sin nya stad.

I Helsingfors lever Disa ett märkligt dubbelliv. På dagarna är hon hushållerska hos en krävande professor, på nätterna är hon hos gårdskarlen Bergström. När hon hinner besöker hon en sårad soldat från Hangö som ligger ensam i en sjukhussal och inte vill ta emot hjälp.

Karin Collins bor i Hangö och inspireras av vågor och vind, samt av stadens färggranna historia. Hos dig min längtan är förtöjd är Collins femte roman och del två i en trilogi om Hangö under krigsåren.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

432

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

391

Språk

Lisätietoja

Andra delen i en trilogi.

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

391

Språk