Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Levande död

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är midsommarafton och riktigt varmt. Gävle är förvandlad till en vacker sommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne – snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare.

Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och i blodet finns spår av paracetamol, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.

Eriks vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, kan inte släppa tanken på att någon kan ha fört bort den unga kvinnan och gett henne en överdos av paracetamol mot hennes vilja.

När en ung man kort därefter försvinner under liknande omständigheter kan Patrik inte låta bli att börja undersöka vad som kan ha hänt, trots att hans far, den kända kriminalkommissarien, avfärdat de båda fallen som olyckshändelser.

Levande död är den första boken i serien om Erik Sandström, ambulanssjuksköterskan vars liv är minst sagt komplicerat och som själv kämpar med ett eskalerande tablettmissbruk. Tillsammans med vännen Patrik bestämmer han sig för att gå till botten med vad som hänt de båda unga.

(Lind & Co)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

355

Förlag

Språk

Lisätietoja

Originalupplaga Orda, 2014.