Karkkikirja - makeaa tietoa herkkusuille

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Makeaa faktaa maku- ja aivonystyröille!

Uudessa Timanttia tietoa -sarjassa tutkitaan asioita, jotka todella kiinnostavat lapsia. Kuten karkit – miksi ne maistuvat niin hirveän hyvältä? Miten syntyvät laku, suklaa tai vaahtokarkit? Mukana myös hauskoja testejä ja kuolattavan hyviä karkkireseptejä!

Karkit – nuo ihanat, rouskuvat, venyvät, suussa sulavat ja käsiä tahmaavat hampaiden viholliset. Mitä karkit oikeastaan ovat, ja miksi ne maistuvat niin herkullisilta? Karkkikirja on pullollaan kiinnostavia, outoja, hauskoja ja ennenkuulumattomia asioita. Tiesitkö, että laku valmistetaan lakritsikasvin juuresta? Tai että maya-intiaanien rahana toimivat kaakaopavut? Minkälaisia makeisia maiskuteltiin sata tai tuhat vuotta sitten? Entä missä sijaitsee maailman ainoa purkaton valtio?

(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

37

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä