Hauta-Kasari, Päivi

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuvaaja: Kati Parppei

Synnyinaika

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Asuinpaikka Joensuu vuodesta 1993
Ent. Impivaara, o.s. Pekkanen

Perhesuhteet:
Naimisissa, puoliso Markku Hauta-Kasari

Ura:
Merkantti 1991
Ylioppilas 2001
FM 2008

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Tekstit kokoomateoksissa:

Suomalaisen päivä : Kalevalan juhlavuoden työryhmän ja Kansanrunousarkiston järjestämän kirjoitustapahtuman 99 päiväkirjaa päivältä 2.2.1999. (Impivaaran nimellä) SKS 2001

Tekstinäyte

Juhannus lähestyi. Tuntui kuin olisin viettänyt kesää jo monta kuukautta, mutta kalenteri kertoi sen lähestulkoon vasta alkaneen. Oli aika tehdä juhannussuunnitelmia, kenen luona käydään ja ketkä käyvät meillä. Tiesin vastaukset kysymyksiin pohtimattakin, koska anoppi neuvotteli asiasta parhaillaan Mikan kanssa. Ehkä hyväkin niin, sillä minä olin käsittämättömän väsynyt, tuntui etten jaksaisi edes puhua. Istuin mökin sohvalla ja tuijotin mattoa. Mika oli halunnut ostaa punaisen maton. Punaisen.

Mika oli keittiössä äitinsä kanssa. Ovi oli vedetty kiinni. Siellä supistiin jotain. Välillä anopin ääni nousi sen verran, että ymmärsin keskustelun koskevan muutakin kuin juhannusmenua. Hanna oli pahimman luokan kontrollifriikki. Minua nauratti, mutta en jaksanut edes hymyillä. Mies ja äitinsä puhuivat keittiössä ja minä istuin olohuoneessa. Miksi minä en ollut keittiössä ja missä appiukko oli. Mies ja äitinsä keittiössä, minä ajatuksineni olohuoneessa, minä ja rikolliset ajatukset.

Anopin ääni kiekaisi jälleen.
- Se mies on homo ja huonoa seuraa, meille kaikille. Heidin lasten lähelle sitä ei ainakaan saa päästää, muista se.
- Äiti!
Mika alkoi hermostua. Kuka oli homo? Vaihtoehtoja ei ollut kovin monta, jos juhannusvieraista oli kyse. Ehkä Henkka tosiaankin oli flirttaillut baarimikolle.

- Johannakin saa huonoja vaikutteita...
- Äiti!
Tämä ei ollut todellista, ei voinut olla. Pinnistin voimani äärimmilleen ja nousin sohvalta, laahustin keittiöön. Anoppi hätkähti oven avautuessa hiljaa. Keskustelu oli ohi, anoppi lähti keräämään kukkia pihalta.
- Mikä se homojuttu oli? minä kysyin Mikalta.

[Ainoa nainen. Mäntykustannus 2009, s. 94]