Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alamaailma

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Puolen vuosisadan ”maanalainen historia”, huikea sukellus nykypäivän halki jätevuorien, Vietnamin sodan, Kuuban kriisin ja ydinpelotteen 1950-luvun New Yorkiin, legendaariseen baseballotteluun ja Bronxin italialaiskortteleihin.
”DeLillo lyö juoksun. – Alamaailma on kirja jota ei voi olla lukematta uudestaan. Se herättää mestarillisesti henkiin kokonaisen kurjan, pelokkaan puolivuosisadan ja jokainen sivu tarjoaa iloa.” –Malcolm Jones Jr. Newsweek

Alamaailman on julistettu Yhdysvalloissa vuosikymmenen kirjaksi, suureksi amerikkalaiseksi romaaniksi. Se on atomiajan, kylmän sodan ajan historia, puoli vuosisataa amerikkalaisten elämää. Romaani alkaa legendaarisesta baseball-ottelusta joka pelattiin New Yorkissa 1951. Mutta samalla hetkellä kun Bobby Thomson löi Giantsille voittojuoksun, ”iskun joka kuultiin ympäri maailmaa”, levisi synkkä uutinen Neuvostoliiton ydinkokeesta.
Tarinaa kuljettaa eteenpäin kulunut baseballpallo, joka vie lukijan syvälle muistoihin ja amerikkalaisuuden sieluun, Bronxin vuokra-asunnoista upeisiin tanssisaleihin ja B-52-pommitukseen Vietnamissa. Kirjan päähenkilö, Broxin kasvatti Nick Shay, ampuu miehen ja joutuu vankilaan. Hän ei kuitenkaan päädy syrjäytyneiden joukkoon vaan jätteenkäsittelylaitoksen johtajaksi, joka rahasta saa katoamaan mitä tahansa, vauvanvaipoista plutoniumiin. Hänellä on lyhyt suhde taiteilija Klara Saxiin, joka päätyy jalostamaan jätettä omalla tavallaan: hän luo hylätyistä pommikoneista maisemataideteoksia.
Tässä romaanissa DeLillo palaa lapsuutensa Bronxiin jota hän kuvaa elävästi ja lämpimästi: kampeloita jäissä, ohuita parmankinkkusiivuja, pyykkinaruja, kastanjakärryjä, kotiviiniä. Mutta hän kuvaa myös nykypäivän Bronxia, jonka aidsiin ja huumeisiin menehtyneitä asukkeja muistetaan graffitienkelein. Hän tuo näyttämölle sukupolvien johtohahmot: Lenny Brucen, Mick Jaggerin, J. Edgar Hooverin. Ja ilmapiirin varmistavat kulttuurin tunnuskuvat: kondomit, pommit, Chevy Bel Airit, tuorekelmut ja Internet-sivut.
(takakansi- ja lieveteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

905

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

894

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä