Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jääprinsessa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Camilla Läckberg sijoittaa Jääprinsessa-esikoisromaaninsa tapahtumat Ruotsin länsirannikolle talvenhyiseen pikkukaupunkiin, jossa jokainen tuntuu tietävän toisistaan kaiken. Murhenäytelmä syntyy idyllin hämärältä puolelta, suljetun yhteisön kaatuvien kulissien takaa.

Vanhaan kotikaupunkiinsa palaava Erica joutuu kohtaamaan lapsuutensa uudestaan, kun ystävä kahdenkymmenen vuoden takaa, säkenöivä Alexandra, löytyy kuolleena tyhjillään olevan talon kylpyammeesta. Vuodet ovat vieneet Ericaa ja Alexia eri suuntiin; toisesta on tullut tukholmalainen kirjallisuudentutkija ja toisesta tuli menestyksekäs göteborgilainen taidegalleristi. Kuinka kaikkia ihmisiä puoleensa vetänyt, valovoimainen kaunotar olisi voinut tehdä näin rivon itsemurhan? Kenties hänen elämässään oli sittenkin ollut jotakin pahasti
pielessä. Erican vaistot vievät hänet keskelle salaisuuksien vyyhtiä. Tutussa ympäristössä kaikki onkin pian aivan vierasta ja outoa.
(Schildts)
Kirjallisuudentutkija Erica Falck palaa vanhaan kotikaupunkiinsa ja päätyy selvittämään lapsuudenystävänsä, taidegalleristi Alexandran, elämään ja kuolemaan kytkeytyvää salaisuuksien vyyhtiä. Jääprinsessa on Läckbergin huippusuositun Fjällbacka-sarjan avausosa. Tässä uudessa laitoksessa on mukana myös kirjailijan henkilökuva. (Gummerus, 2014)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Talo oli autio ja synkkä. Joka nurkasta huokui kylmää. Kylpyammeen pintaan oli ehtinyt muodostua ohut jääkuori. Naisen iho oli alkanut sinertää. Miehen mielestä hän näytti aivan prinsessalta maatessaan siinä ammeessa. Jääprinsessalta. Lattia jolla mies istui oli jääkylmä, mutta se ei tuntunut häntä häiritsevän. Hän ojensi kätensä koskettaakseen naista. Ranteissa kulkenut veri oli jähmettynyt jo kauan sitten. Miehen rakkaus ei ollut koskaan ollut näin väkevää. Hän silitti naisen käsivartta, aivan kuin olisi hyväillyt sielua joka oli nyt poistunut ruumiista. Hän ei katsonut lähtiessään taakseen. Nämä eivät olleet lopulliset hyvästit.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

357

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

up 2011