Kommelluksia keittiössä
Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
”Enpä arvannut, mihin kiisselin tekeminen johtaisi!”
Kun illalliselle on saapumassa Tavattoman Ihastuttava Vieras, on kaiken oltava tiptop. Mutta kesken valmistelujen kylään tupsahtaakin Riikkinen ja joukko muita Kekomielen ötököitä. Katastrofin ainekset ovat kasassa!
Kun illalliselle on saapumassa Tavattoman Ihastuttava Vieras, on kaiken oltava tiptop. Mutta kesken valmistelujen kylään tupsahtaakin Riikkinen ja joukko muita Kekomielen ötököitä. Katastrofin ainekset ovat kasassa!
Ruoanlaiton tuoksinassa ötökät oppivat yhtä ja toista erilaisista aineista ja niiden muutoksista. Mitä alkuaine tarkoittaa, ja mitä palamisessa tapahtuu? Kuinka perunajauhoista voi tehdä muovia? Miten punakaalimehulla paljastetaan salaisuuksia? Ja saadaanko illallinen valmiiksi ja keittiö siistiksi ennen kuin vieras saapuu?
Kommelluksia keittiössä johdattaa lukijan kemian maailmaan kotikeittiöstä tuttujen aineiden avulla. Vauhdikkaaseen tarinaan nivotut kemialliset kokeet on helppo toteuttaa vaikka koko perheen voimin.
Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan viides, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.
(Gaudeamus)
Kommelluksia keittiössä johdattaa lukijan kemian maailmaan kotikeittiöstä tuttujen aineiden avulla. Vauhdikkaaseen tarinaan nivotut kemialliset kokeet on helppo toteuttaa vaikka koko perheen voimin.
Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan viides, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.
(Gaudeamus)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
tarina kemiasta
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
48
Kustantaja
Kieli
Kuvittaja
Lisätietoja
Sarjan viides, itsenäinen osa.
Teksti: Jukka Laajarinne ; kuvitus: Mari Luoma.