Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fälttåget

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Fälttåget är den första av tre historiska romaner som återberättar Latinamerikas kamp för oberoende från kolonialmakten i början av 1800-talet.

På natten den 24 maj 1810 utför den unge argentinaren Baltasar Bustos en handling som kastar honom huvudstupa in i historien och kärlekens lidelser. Han kidnappar Ofelia Salamancas, hustru till ordföranden i Högsta domstolen i Río de la Plata, nyfödda barn och ersätter det med en svart baby. Samma natt utbryter eldsvåda i Ofelias rum och det svarta barnet brinner inne.

Efter det tar Bustos karriär som revolutionär honom till Peru, Chile, Mexico... En vision för honom till El Dorado, han skänker en karismatisk gerillageneral hela sin lojalitet, han marscherar över Anderna med San Martín. I Mexico kommer han äntligen ner på jorden och finner den kvinna vars bild han burit i sitt hjärta ända sedan han lämnade Buenos Aires.

Fälttåget är en gripande, poetisk berättelse och samtidigt en övertygande verklighetsskildring. Det är också berättelsen om en avgörande period i historien samtidigt som det är absolut relevant till vår egen tid.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

På natten den 24 maj 1810 smög sig min vän Baltasar Bustos in i det sovrum som tillhörde markisinnan av Cabra, hustru till ordföranden i Högsta domstolen - Audiencian - i vicekonungadömet Río de la Plata, bortförde hennes nyfödde son och lade istället i vaggan en svart pojke, son till en pryglad prostituerad i Buenos Aires hamn.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

294

Förlag

Språk